fredag 18 april 2014

Macarons

Macarons – ca 30 st

120 g äggvitor, uppdelat i två skålar
 35 g socker
 150 g mandelmjöl)
 150 g florsocker
 150 g socker till sockerlag
 50 g vatten till sockerlag

Sätt ugnen på 160 grader.

Blanda mandel och siktat florsocker i en bunke.

Vispa upp 60 gram äggvita till ett mjukt skum och tillsätt 35 gram socker under vispning. Om du har en köksmaskin kan du göra detta under tiden sockerlagen kokar upp.

Blanda socker och vatten till sockerlagen i en liten kastrull. Sätt plattan på hög värme och koka upp. Koka tills temperaturen når 118 grader på en godistermometer.

Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten . Detta måste göras ganska snabbt annars stelnar sockerlagen i kastrullen. Lite spill blir det alltid.

Vispa marängen på medium/hög fart tills den kallnat helt och blivit glansig, detta tar ca 10-15 minuter.

Rör i 60 gram äggvita i mandel och florsockerblandningen. Tillsätt eventuellt valfri färg.

Vänd i marängen i mandelblandningen och mixa försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott. Var försiktig så du inte mixar för mycket, smeten ska vara trögflytande.

Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Smeten ska flyta ut något efter ett tag och bli slät på ytan. Om den lämnar små toppar från spritsen, slå plåten mot bordet några gånger så slätar den till sig.
Låt vila 30 minuter på plåten.

Grädda i ca 10- 15 minuter i mitten av ugnen (gräddningstiden varierar beroende på ugn).

Dra av bakplåtspappret från plåten och låt macaronsen stå och svalna. Lossa dem sedan försiktigt från pappret.

Fyll med valfri frosting och njut!!


(Receptet kommer från Hello Sugar)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar