söndag 13 november 2011

Timmy Lamm tårta

Mandus, är en kille som fyllt 3 år och tycker mycket om Timmy Lamm. Ni vet det där lilla lammet med napp i Fåret Shaun, han har ju fått en egen serie! =)

Det var ljusa bottnar, fylld med hallonmousse och glasscreme. Täckt och dekorerad med fondant. Jag kom inte riktigt överens med locket, det blev lite veckigt längst ner, men jag tror att jag lyckades rädda det bra ändå! Fåret Shaun och Timmy Lamm är ju så söta och roliga att göra!
2 kommentarer:

 1. Hej Lovisa!
  Vad roligt att du lämnade en kommentar så jag hittade till din fina blogg!
  Du är underbart duktig, jag älskar denna gulliga Timmy tårta =D
  Himla skoj att du tittar in hos mig för att få inspiration =)

  När jag har gjort tvåvåningstårtor så har ju det undre lagret inte blivit så fint då man skurit och delat upp det första lagret.
  Men med min bröllops tårta så gjorde vi så att vi skar upp en bit som vi matade varandra med sedan delade personalen upp tårtan och det gjorde de faktiskt inne i köket och kom ut med bitarna.

  Men då vi haft kalas hemma så har vi struntat i att undre tårtan ser tråkig ut, då man skurit i den övre våningen.

  Men kom ihåg att lägga den övre tårtan på en tårtbricka (i kartong) annars så kollapsar den undre tårtan!

  Hoppas det går ASBRA =)

  SvaraRadera
 2. Den ser inte alls så farligt veckig ut, jag har en del som blivit värre ;)
  Söt är den iaf =D

  Du, jag skulle inte chansa på att montera dem utan kristyr, tänk om de ramlar, det är ännu viktigare att katastrof inte sker eftersom det är bröllopstårtor.
  Sätt i så fall små pluttar med kristyr som är lätta att lossa på om man petar lite försiktigt med en kniv under tårtbrickan. då tårtbrickan är tom lär det inte vara så svårt att få bort den ;)

  SvaraRadera